1.10.1997, na dan, ko so na kitajskem praznovali dan državnosti, se je v Kamniku odprla restavracija Hongkong. Restavracija uspešno obratuje že več kot 14 let. V tem obdobju je bila s strani bralcev časopisa NeDelo že dvakrat razglašena za najboljšo kitajsko restavracijo v Sloveniji.
Da smo so na jasnem: tole je podalpska razlicica kitajske hrane: nobena od jedi z oznako pekoce ne pece, se huje, tudi okusa nima nobenega. Dim sum, ki je to le po obliki, postrezejo s pikantnim ketchupom. Hongkonski (pekoci) spomladanski zvitki so polnjeni z benigno bolonjsko omako, vkljucno z mleto govedino in nasekljanim korenjem. Pekoce zelje bolj spominja na kimci, kot hrustljavo zelje s pekocim prelivom. Vrazja govedina plava v olju, omake nobene, od zelenjave le cebula in paprika, nobene azijske, pa tudi zacimb ne.
Skratka, ce ste ze kdaj jedli v kitajski restavraciji vsaj v bliznji prestolnici, ce ne ze kje v tujini, vas bo tole spominjalo bolj na lokalno kosto, kot karkoli eksoricnega.
Nina
• 13. September, 2021Da smo so na jasnem: tole je podalpska razlicica kitajske hrane: nobena od jedi z oznako pekoce ne pece, se huje, tudi okusa nima nobenega. Dim sum, ki je to le po obliki, postrezejo s pikantnim ketchupom. Hongkonski (pekoci) spomladanski zvitki so polnjeni z benigno bolonjsko omako, vkljucno z mleto govedino in nasekljanim korenjem. Pekoce zelje bolj spominja na kimci, kot hrustljavo zelje s pekocim prelivom. Vrazja govedina plava v olju, omake nobene, od zelenjave le cebula in paprika, nobene azijske, pa tudi zacimb ne. Skratka, ce ste ze kdaj jedli v kitajski restavraciji vsaj v bliznji prestolnici, ce ne ze kje v tujini, vas bo tole spominjalo bolj na lokalno kosto, kot karkoli eksoricnega.